mariano.blogg.se

2012

Publicerad 2012-12-29 23:13:22 i

År 2012
Januari: tränade massor med Diwa. Jag åkte till Hässleholm två gånger i veckan för att lära mig mer om ipo.
Februari: Anders slutade på Ceramics och tog ett vik. på möbelaffären fram till september. Det var inte något vi valde och det blev jobbigt igen med Anders arbetssituation.
Mars: Diwa blev halt. Jag började träna i Sölvesborg också, samtidigt som jag gick en kurs i ipo-spår via Hässleholm.
April: jag hade en jättestor salstenta i socialhistoria. Den gick jättebra och bi började skriva på vår fältuppsats "b-uppsats".
Maj: Diwa fyllde ett år. Hon hade sår på trampdynorna hela tiden.
Juni: läste tre kurser under sommaren, ledarskap, "dårens historia" och barn och ungas hälsa. Från midsommar till mitten av augusti gjorde jag ingenting. Mer än att vara med barnen alltså. :)
Juli: sommarlov! Vi badade, var i skogen och jag tränade med Diwa de dagar hon kunde gå...
Augusti: Månaden då Annie, Anders och jag fyller år. Månaden då Diwa dog. Då veterinären ringde och sa att hon pratat med alla och det fanns inget hopp. Månaden då vi köpte Dellie.
September: Anders slutade på möbelaffären, fick en veckas ledigt och sen började jobba som vaktmästare/snickare åt kommunen.
Oktober: Pontus fyllde två år. Fina Erik såg dagens ljus för första gången.
November: den åttonde var det ett år sedan jag satt med Ella hos veterinär. Jag minns hur sorgen rev i mig, hur jag grät och kände mig tom. Hur jag skrek när jag kom ut i bilen. 25/11 var det åtta år sedan whiplash-skadan. Det var en tung dag, som jag motade bort ensam. Anders var i revinge och jag orkade inte dela det. Sorgen som alltid kommer tillbaka, över vad jag är och vad jag aldrig kan göra.
December: jag sov inte mycket, Pontus var jättesjuk och i flera dygn låg han bara i soffan. Det var hemskt. Han fick stora problem med andningen men nu är han snart bra! Den 12e, fyra år sedan den stora olyckan på motorvägen. Jag orkar inte ens tänka på det. Det har varit ett bra år, också. Men det har varit en jävligt jobbig period nu och vi har inte hämtat oss helt ännu. Minst av allt jag. Men jag ser fram emot 2013, mot att det äntligen händer ngt i hundvärlden, att jag kommer framåt. Med nya och gamla vänner och nya tag, välkommen 2013!

Lära om

Publicerad 2012-12-29 22:52:21 i

Jag har lärt mig mycket om mig själv under det här året. Funderar fortfarande kring vissa beteenden och varför jag gör eller inte gör... Jag har också lärt mig mycket om mina vänner. För somliga har jag försökt finnas, stötta, hjälpa. Men när livet blir svårt och tungt här hemma så insåg jag vilka som har insyn i mitt liv. Vilka som frågar och hör av sig. Ibland tänker jag att jag inte vill tänka på det här. För jag tror att alla bryr sig, egentligen. Men när jag inte riktigt orkar, så gör det mig ännu gladare med de som faktiskt gör det. Som sagt, jag har lärt mig mycket, och jag är så tacksam!

Märkligt

Publicerad 2012-12-28 23:22:22 i

Det är väl konstigt, att vissa saker alltid förblir svåra? Jag vänjer mig inte vid att Anders inte är hemma när jag ska sova. Trots att han var borta större delen av hösten förra året och flera veckor denna. Jag skjuter upp sovandet, "ska bara"... För en timme sen försökte jag somna men det är liksom svårt. Han kommer ju hem typ snart eller så men det är ju rätt tramsigt att vara 30 år och inte vilja somna själv. Hur ska jag motivera det för barnen?

Uppe

Publicerad 2012-12-28 10:51:18 i

Måste fixa ovanvåningen idag... Har röjt klart bottenplan och sanerat Pontus rum från hår och annat. Dellie är i höglöp nu så jag har dessutom storstädat alla rummen här nere. Annies tog jag förra veckan så det är lekrummet och trappan kvar "bara". Ska sortera bort mer leksaker. Annie har vansinniga mängder m pet shop-grejer bland annat. Hon leker bara med ett av husen så resten får bo hos någon annan. :) Dessutom ska jag ta ner duplolegot till Pontus och upp med hans docka och vagn, han kör rally här nere..

Har besökt Farmor och farfar

Publicerad 2012-12-27 18:52:09 i

Idag gick vi i regnet till kyrkogården. Min farfar dog 1987 om jag inte minns fel. Jag var inte med på begravningen så jag har inte riktigt koll på hur gammal jag var när han dog. Min farmor blev sjuk 2006 och blev snabbt sämre i början av 2007. Under påskhelgen dog hon. Mamma ringde mig två dagar innan och bad mig komma och säga adjö. Anders och jag åkte dit dagen efter. Jag orkade aldrig gå in till henne, jag ångrar det så hemskt. Jag bara stod där i dörröppningen och min faster berättade för farmor att jag var där. Hon var borta, medvetslös och hög på morfin. Det var inte min farmor som låg där, jag kände knappt igen henne och vi sågs ändå ganska ofta och hördes på telefon. Jag kunde inte förmå mig och jag kommer att få leva med det, i resten av mitt liv. Hon dog den natten... Jag var på kyrkogården flera ggr i veckan det första året. Så dåligt samvete. Idag var vi där och tände ljus, Annie la en pärlplätta som hon har gjort i veckan. Det skulle farmor ha gillat.

Matslarv

Publicerad 2012-12-27 18:38:48 i

Efter två veckors slarvande med maten så kom straffet igår... Vansinnigt ont i magen, bubbel och helt uppsvälld. Halsbränna och illamående. Dubbel dos magsårsmedicin funkar fint mot magkatarr deluxe. Så nu har jag skrivit tre veckors matsedel, utan det farliga feta... Och utan gluten, som jag vet ger mig magont och förlamande trötthet. Tagit bort godis och chips på kvällarna. Fy, gårdagen var ett riktigt "wake-up call".

Julplanering

Publicerad 2012-12-27 08:37:03 i

Organisera och städa ut all röra. Några rum hann jag med innan jul men det är tre kvar så det måste jag ta tag i. Har ett paper att skriva i genusvetenskapen också. Skrev två kortare arbeten på juldagen, det duggar tätt med uppgifter i den här kursen, en inlämning i veckan... Får se om jag kan få ihop en början när Pontus sover middag.

Jul betyder ledigt. Väl?

Publicerad 2012-12-27 08:31:14 i

Anders jobbar, det är ju "vanlig" dag idag och imorgon. Han ville inte be om ledigt nu när han precis har börjar men det gör inte så mycket, vi brukar inte ens vara lediga röda dagar och dessa fem dagar vi haft tillsammans är mycket värda. Två dagars arbete för Anders, sen fyra dagars ledigt igen. Så skönt. Vi har försökt vara hemma och ta det lugnt mest. Idag ska vi måla på glas, spela spel och ordna med fåglarnas uteservering. Anders har jour och tog bilen i morse så något besök på tippen blir det inte idag. Kanske inte ens är öppet..?

Jular

Publicerad 2012-12-24 09:10:28 i

Julafton. Många barns favoritdag av alla årets dagar... Tyvärr så är det andra barns värsta dag. Julen är så hårt förknippas med familj och materiellt överflöd att de barn som inte får detta automatiskt blir utanför. Jag tänker på de barn som inte får en familjär jul att minnas utan en jul full av fylla, skrik och slag. Hör jag ett enda "om du inte slutar så får du inga julklappar!" Så blir jag tokig. De barn som inga klappar får är knappast utan på grund av dåligt uppförande. Hur blir det på dagis/skola om man måste erkänna att man ingen fick? Det gör så ont att tänka på det. Kanske jag skulle jobba med barn ändå?
Hemma hos oss? Jodå, vårt tak läcker... God jul!

Grön

Publicerad 2012-12-22 23:42:58 i

Brist på granar, minst sagt. Vi ville inte hugga själva eftersom vi då måste ha den i bilen, fatta projektet - bilbarnstolar ut, hundbur á la 34 kg ut, säten fällas, in med gran, städa ur bilen och tillbaka med allt... Det fanns fem granar som var tillräckligt små för att gå in i vårt hus med normal takhöjd. En som inte var yvig nog att fylla ut hela rummet. ;) Anders liksom tog den från ett annat par dom vände sig om och tittade på en annan. Nätas, upp på taket och hem. Kungsgran, 400 spänn. Vansinne. Men oh så tjusig!

Inställt

Publicerad 2012-12-22 23:25:27 i

Mycket bokat nu dessa veckorna. Idag skulle vi kört till Helsingborg och bytt julklappar m Anders föräldrar och med våra goda vänner. Dessutom har jag köpt en julklapp åt en fin vän i Perstorp som jag tror skulle behövt den. Tyvärr blev resan inställd. Anders föräldrar ringde igår, magsjuka. I morse fick vi samtal från mamma i familjen och femåringen hade kränkts...
Vi var i bilen och på väg så vi körde till andys lekland istället och röjde. Dellie var hos mina föräldrar så det var skönt att inte behöva ta hänsyn till henne idag.

Tack och hej

Publicerad 2012-12-19 20:13:51 i

Barnen ska till förskolan den åttonde januari. Imorgon är det julfest så det blir några timmar då också. Annie har bestämt, innan läggdags, att hon vill ha med julgodis till fröknarna imorgon. Vi brukar köpa presenter till sommaren men om hon nu vill så får jag väl lösa det. Är ju inte som att vi inte har något julgodis. Ingen äter ju av det! Får sno ihop något att lägga det på bara. :)

Lucia

Publicerad 2012-12-19 20:11:05 i

Har inga bilder utan andra barn och kan inte sudda i mobilen så detta blir enda bilden. Det var jättekul, -12, stjärnklart och glada barn. De sjöng förstås och så var det fika. Alldeles lagom. :)

Kompisarna

Publicerad 2012-12-18 07:21:18 i

Kompisarna... Blir allt mer kompisar. Eller allt bättre heter det ju. Det här med mobilblogg är ju lite b. Inte långt kvar tills de sover i samma säng. :)

Morgon

Publicerad 2012-12-18 07:13:47 i

På många sätt så tycker jag att morgonen är den bästa tiden på dygnet. Allra helst när jag inte ska till skolan för då sover jag till kvart i sju när Anders ska iväg. Anders har brett mackor, satt på kaffe, tänt brasan, släppt ut hunden. Så nu sitter vi i soffan, ja, vi äter frukost här. Våra barn har svårt att äta på morgonen och de äter åtminstone 2/3 macka då. :)

Fler sjukdomar och tomtebesök

Publicerad 2012-12-15 21:07:25 i

Dellie har flera symtom på livmodersinflammation. Det oroar mig. Jag har så klart varit hos veterinär med henne och allt är ok så det är nog ett väldigt tidigt skede eller en främmande kropp... Läskigt. Hon är mkt bättre i alla fall.



Idag var det julshow i Snapphanarnas ryttarförenings regi. Karin och Hulken gjorde en snygg uppvisning och visade ipot från dess bästa sida. Jag fixade med skul och så, jättekul att ha sett och varit med!

Vakenapa

Publicerad 2012-12-14 06:16:41 i

Jag är så trött, ingen höjdare. Anders kommer hem i eftermiddag och nu är kursen slut för idag, äntligen. Kylan ger mig ont, och av det blir jag trött. Ja, och av att gå upp klockan fem trots flera uppvak under natten. Vi fick förskjuten inlämningstid i genusvetenskapen, till måndag så jag har helgen på mig att fila klart, skönt för jag kunde lägga mig redan halv elva igår.

Lite orolig över Dellie. Ska boka en tid direkt när veterinären öppnar och få henne kollad. Håll en tumme för att jag har fel...

Pontus

Publicerad 2012-12-13 07:14:11 i

Fortfarande tät. Syresättning ok men inte "100". Han mår ju bra för övrigt och det är ju skönt. Sover oroligt vilket ger mig flera uppvaknanden varje natt. I natt har jag haft ont och det sitter i ännu. Förbaskade kyla. Jag är således väldigt trött, har legat på 3-5 timmar per natt denna veckan, mindre förra. Hade det bara varit i ett svep så hade det nog fungerar. :) Har tvätt att vika och får väl sätta fart. Annie sover ännu och ponte tittar på dinosaurietåget så får passa på.

Den lilla Pontus har själv valt kläder idag och ville promt ha sin mössa också. Lilla kotten. ❤

Pyssel

Publicerad 2012-12-11 07:44:28 i

Med sjuka barn så blir det en del pyssel. I alla fall när Pontus sovit ensam. I helgen kunde han också vara med, som tur är. Vi gjöt gipsfigurer som sedan målades, gjorde egen tvål, ett pepparkakshus, vek snöflingor, tomtar och änglar och så blev det ett gäng julgodisar.

Inomhus

Publicerad 2012-12-11 07:40:18 i

Nu blir det mest träning inomhus med Dellie. Fick rätt på "stå" igår så det är dags att flytta ut det momentet nu. I morse har vi roat oss med uppletande och nu letar fröken godis i sin bäver. :) Det är ju liksom inget promenadväder, ur barnasynvinkel. Ikväll blir det träning i hallen. Gott att få lite ordning på det hela!

Bad

Publicerad 2012-12-11 07:36:48 i

Dellie åkte på julbad igår. Skönt att ha det gjort, jag tycker det är så trååååkigt! Konstigt, när jag jobbade på djursjukhuset då badades de flesta inneliggande patienterna innan hemgång och då tyckte jag det var kul. Men å andra sidan fanns det ett riktigt badkar och torkburar med fön. Hundarna fäller så hemskt efter bad. No like. Men nu är det gjort och Dellie skötte sig exemplariskt, som vanligt.

Det värsta

Publicerad 2012-12-10 11:17:19 i

Det är svårt att sätta fingret på vad som är det värsta med att ha Anders iväg på annat håll... Att hinna med allt det där som vi brukar? Skotta snö som, helt ärligt, knäcker mig fysiskt. Ensamheten? Jag känner mig trött men inte helt slut, tur, det är ju en vecka kvar på den här vändan. Pontus är ff inte bra. Jag tror att han kan åka till fsk imorgon, barnen har bara tid på fm så det blir en mjukstart. På onsdag ska han undersökas igen, har fått en väldigt hög dos så de vill kolla att allt är ok. Ok var förresten min ct också så det känns hoppfullt. Provtagning och ultraljud nästa alltså...

Varm

Publicerad 2012-12-07 07:00:34 i

Jo, jag blev sjuk. Ligger på soffan, ont i kroppen och väldigt trött. Snorig och ont i halsen. Jaja, det var inte så mycket annat att räkna med, vi har ju varit väldigt friska så en förkylning är ingenting att gnälla över. Hoppas jag. Jag fryser dock så förfärligt och det är obehagligt.

Efter

Publicerad 2012-12-06 13:37:48 i

Får lite lätt ångest inför det här grupparbetet. Pontus är inte i närheten av att kunna vara på förskolan. Han är så tungandad och det visslar om honom. Och då ligger han ändå bara i soffan liksom. Anders har jour i helgen då jag är alltså i värsta fall ensam också i helgen. Blir svårt att läsa ikapp. Jag går helt enkelt be mamma och pappa om hjälp i så fall. Ligger efter i andra kursen också, men det drabbar ju åtminstone bara mig själv.

Skit

Publicerad 2012-12-06 13:31:24 i

Det är så smutsigt här hemma. Hundhår, grus från vägarna, spill från veden, allmänt mög... Vi är isolerade idag också. Pontus är kass fortfarande, med grym huvudvärk och han skriker när jag startar dammsugaren. Jag har fått ont i mitt famla diskbråck av allt bärande/hållande/vaggande av Pontus. Mitt hem är min borg fast just nu skulle jag gärna byta bort det. Eller åtminstone allt skit. Kortfattat så hinner jag inte med riktigt just nu.

Dec. 05, 2012

Publicerad 2012-12-05 21:14:09 i

Kollar mib3, knaprar halstabletter för glatta livet och dotter framför brasan. Under yllefilt. Kan det vara så att jag också åkt på någon förkylningsgrej jag också? Troligt. Men olämpligt förstås. Kollade till barnen just, Pontus har faktiskt inte vaknat under den senaste timmen trots hosta. Annie sover gott, med katten hopkurad vid huvudet. Sjukt mysigt. Filmen är snart slut och få ska jag hoppa i säng. Måste försöka läsa lite imorgon, missar en hel dags övningsfall i LVU. Surt.

Bästa vänner?

Publicerad 2012-12-05 20:04:02 i

Hunden, och i lite mindre grad, katten, är nu officiellt vänner. Dellie är överförtjust i den lilla kisen, slickar den på magen medan hon gnyr. Kommer snart att vara bästisar, med andra ord. :)

Sjukor

Publicerad 2012-12-05 09:14:58 i

Lilla kotten är sjuk. Hans andningsproblem blev allt värre och igår åkt jag in med honom, fick medicinen justerad. Natten har varit jobbig, hosta, tät i bröstet, förkyld och hög feber. Han har mest sovit sen igår förmiddags.

Tröttmössa

Publicerad 2012-12-03 13:27:27 i

Är så otroligt trött idag. Barnen har turats om att hålla låda i natt och det blev morgon klockan 05. Inte så kul. Jag börjar bli förkyld och det märks, trött och ting i kroppen.

Vi passar Mido idag, matte är på kurs. Medan Dellie och Dimma var hos veterinären (vaccination+id) så var Mido i buren. Han är inte så van vid att vara ensam men han brukar gilla att vara i buren. Inte idag tydligen för han hade brytit sig ut. :)

Dellie

Publicerad 2012-12-02 08:45:20 i

Igår var det hundpromenad m Dellies bästa kompisar och senare på eftermiddagen, klubbmöte och lite lydnadsträning.

Idag ligger det snö på marken, jag undrar om det går att träna något vettigt eller om Dellie ska springa och härja med allt det vita... Återstår att se.

Julelykta

Publicerad 2012-12-01 10:17:29 i

Barnen har gjort vars ett ljus/lykta på fsk. Väldigt roligt. Har en sen ifjol också, som Pontus gjort, Annie gillar inte att pyssla så hon gjorde ingen. :)

Nu är lördagsfrullen intagen och Annie ska till mormor och morfar för att baka. Själv ska jag träffa Karin och träna hund. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela