mariano.blogg.se

Dimma

Publicerad 2012-11-30 12:43:13 i

Ska strax köra och tvätta bilen. Alltså spola av den, det finns ju en gräns. Sen hämta Anders som kommer hem över helgen, hurra!

Sen ska vi hämta lilla kisen, Prinsessan Glittrande Dimma. Oerhört eh... Unikt namn. :)

Skinka

Publicerad 2012-11-30 12:40:36 i

Man kan säga att en bild trillade bort från det förra inlägget, om julskinkan. :)

Gissning

Publicerad 2012-11-30 12:38:46 i

Kan ni gissa vad jag "gör"? Passar julskinkan... Trist att den var så menlös och liksom smakade ingenting. Jag som brukar tycka att det är det bästa på julbordet!

Hjärtskärande

Publicerad 2012-11-30 12:36:25 i

Pontus tycker inte att böcker i kartong, alltså med tjocka sidor, är kul längre. Vilket innebär att jag borde rensa i hans bokhylla för dessa slänger han i golvet hela tiden samtidigt som han deklarerar att han inte vill ha dem. Men liksom böcker. Jag har hemskt svårt att skilja mig ifrån böcker...

Sagovärld

Publicerad 2012-11-28 18:31:15 i

Idag har vi besökt museumets sagoutställning. Den var liten men trevlig. Synd dock att det var då uppdelat, i prins-prinsessamiljön var det rosa, rosa, rosa. Klänningar, tiaror etc. Till riddaren fanns en tröja, en Sköld, två svärd. Och en uppsättning hockeygrejer? Bland Mulle Mecks grejer hängde meckarkläderna, en blå overall, för högt upp för att barnen skulle nå. Helt ensam så vi såg den inte ens först. Så dumt! Varför tog de inte chansen att göra något nytt liksom?

En trevlig dag ändå. Vi startade dessutom med att äta på Burger King efter att vi konstaterat att McDonalds hade gått upp i rök. :)

Äntligen!

Publicerad 2012-11-27 20:12:52 i

Som jag väntat, barnen var helt tokiga ikväll. Som i glada alltså, och de härjade och tjöt. Bästa Karin kom förbi och Annie, som är fem år, blev så glad, så glad. Nu är här städat och röjt, veden är inne och maskinerna igång. Och jag har tagit upp en av mina absoluta favoritböcker sedan 20 år tillbaka. Vissa saker tröttnar jag aldrig på... :)

Min älskade följeslagare ligger vid mina fötter och gnager på favoritbenet. Härliga kväll!

Tidigare

Publicerad 2012-11-27 14:09:29 i

Idag slutade vi lite tidigare så jag hann med att träna lite med Dellie på den intjänade rasten. Ny plats men faktiskt oberörd, trevligt. Kändes bra i lydnaden, och när de andra två körde hem så hämtade jag ut Dellies kudde och lät henne bevaka mig. Gick bra, det har släppt nu, det märks. Hon skäller lite ojämnt och flyttar sig lite åt sidan men skallar högt och sitter ner utan att bita i kudden. Duktig hund!

Ansiktsmask

Publicerad 2012-11-27 14:06:39 i

Ja, nu är jag inte den typen som sysslar med sådant, men "det här" hittade jag bakom vår säng. :) Måste fråga Anders om det är nåt skydd mot slipdamm eller om det är nåt de har till sjukvården. Inte är det mitt, i alla fall. :)

Nytt träd

Publicerad 2012-11-27 07:35:36 i

Köpte en träd igår, till Annies katt. Nästa helg hoppas jag att hon är redo att flytta in. Annie har köpt mat, skål som matchar Dellies, godis, leksaker, halsband. Och idag ett träd, klösställning eller vad det kallas. Nu fattas bara en låda också. Och jag ska ringa och boka tid för vaccination, både Dellie (som ju blir ett i helgen) och till Dimma som för övrigt skall id-märkas också.

Akut

Publicerad 2012-11-26 18:32:30 i

Hade en akuttid till tandläkaren i eftermiddag, vilket visade sig vara en utmaning. Tog barnen med, Anders är ju iväg, för att undersöka min frakturerade tand. En bit trillade ju ut i torsdags. Men tandläkaren tyckte att vi skulle laga det direkt, så sagt och gjort. Barnen läste böcker och skötte sig exemplariskt. De fick välj vars en sak i asken när vi skulle gå hem och var oerhört nöjda över detta. På vägen ut ringde optikern, in med barnen i bilen och stanna till hos optikern. Justeringen tog drygt tio minuter. 3400kr fattigare men med en väldigt nöjd dotter (tvååringen var så klart också med) åkte vi hem. Alla har ätit och barnen ska snart i säng. Jag måste läsa lite inför morgondagens föreläsning i socialrätt.

Klubben

Publicerad 2012-11-26 18:25:12 i

Startade morgonen med sjukhusbesök sen lämnade jag lite sålda leksaker på vägen till klubben. Har tränat med Dellie, som gjorde trevliga bevakningar. Eftersom det var bästa kompisen Hulkens, födelsedag så sprang hundarna och härjade i skogen. Lycka i en liten ask. :)

Ny investering

Publicerad 2012-11-26 08:32:08 i

De hade visst investerat i en ny CT på CSK. Bra för mig. Inställningen tog lite tid, kanske fem minuter eller så. Och så nål i armvecket och det där. Sen, kontrasten sprutades in på kanske 15 sekunder och sen tog det max en minut att fotograferas. Snabbt och smidigt. Fortfarande obehagligt men ändå, smidigt. Så nu ska jag dricka massor idag för att inte belasta njurarna mer än nödvändigt. Frukost i bilen nu efteråt, knappt hungrig. :)

Breaking dawn part 2

Publicerad 2012-11-26 06:53:03 i

Igår var jag på bio, Breaking Dawn, igen. Trevlig film och goda popcorn. Som förväntat alltså. :) Dock så satt det ett sällskap jämte oss, som mest surade. När personalen från biografen kom in och sa att telefonerna skulle stängas av och inte vara på ljudlös/flightmode. De väste och slängde ur sig spydiga saker. Allvarligt. Medelålders kvinnor som sitter och gnäller på en biograf? Tss.

Och så var det strax dags..,

Publicerad 2012-11-26 06:45:51 i

Klockan är snart sju, vilket betyder att jag snart ska bege mig. Barnen ska vara på förskolan 7.20 men här har de varit vakna sedan strax efter fem när Anders alarm brölade i hela huset. Hade varit smart att sänka ljudet. Så klockan åtta är det dags. Jag känner mig lite orolig. Jag gillar inte kontrastmedlet som de sprutar in i armen. Jag har svårt att ligga på bristen i 30 minuter, det gör ont i nacken. Men det ska bli himla skönt att ha det gjort. Tycker att jag fått en knuta på andra sidan, i höjd med den andra. Efter den här undersökning skall det göras ett ultraljud för provtagning på knutan. Det oroar mig också. Det här med nålar alltså... Inte min grej.

Lyda

Publicerad 2012-11-25 17:01:08 i

Ett pass lydnad med fokus på helomvändningar (blev mkt bättre), och koll av sättande och läggande under gång. Dellie skiljer på kommandona fint nu och har ett ok tempo så jag är nöjd. Rondering med belöning i form av bett i kudden, gick jättebra! Inomhus idag, regn och blåst ute och rallymänniskorna var på uteplanen.

Söndag

Publicerad 2012-11-25 16:57:04 i

Söndagsmorgon. Ska snart iväg och träna m hunden, ska bara försöka pilla i mig lite frukost först. Håller på och tömmer huset på prylar som inte används och hjälp vad mycket saker vi har! :0 Kläder i 74/80, sista bilden 98. 50kr per "bild". :)

Sjuk

Publicerad 2012-11-24 21:05:42 i

Minstingen är feberfri sedan över ett dygn, hurra! Förskola på måndag alltså. Jag känner mig väldigt lättad över att undersökningen blir av. På måndag skall jag också hämta femåringens glasögon. Sjukt dyrt, över 3300kr...

Förvaltningar och sånt

Publicerad 2012-11-24 21:01:58 i

Ja, det är vad vi läser nu. Socialrätt. Om några månader är vi klara med programmets tuffaste termin och det känns så klart bra. Hittills har det varit lättare än förväntat men nu har jag missat ett par föreläsningar och ligger lite efter. Eftersom jag inte gillar fritid så läser jag 50 procent på distans också. Den rapporten ska jag slutföra imorgon så är det lugnt någon vecka på den fronten. :)

Funktionär

Publicerad 2012-11-24 18:35:54 i

Idag har jag funktionärat mig, min brukshundklubb har haft lydnadstävling. Jag fick många bra tips av domaren som jag inte tänkt på förut, lydnadsdelen är inte det jag sysslar m egentligen.

Dellie blev idag godkänd för ansökan till tävlingslicens för skyddsarbete. En teoretisk del med information kring lagar etc och då ett lämplighets"test". Vi gör ju ett lydnadsprov i ipot också så detta gäller bara bitandet. Licensen gäller för oss som ekipage och kommer om tre månader... Ser jag fram emot!

Före

Publicerad 2012-11-23 22:35:46 i

Har klippt ett par dm av håret... Blev rätt nöjd men har inte lyckats få till en vettig bild. Imorgon kanske. :)

Jul i vårt hus

Publicerad 2012-11-23 22:28:14 i

Nu är våra fönster putsade, gardinerna är bytta och ljusstakarna har flyttat in. Vi firade med glögg och pepparkakor!

Imorgon ska jag hjälpa domaren i klass 1 i lydnadstävlingen som "min" klubb ordnar. Ska bli spännande!

Undersöka

Publicerad 2012-11-23 12:06:34 i

Minstingen har fortfarande feber. Ett dygn utan feber innan barnen kan återvända till förskolan. Det börjar göra mig lite orolig... På måndag har jag en tid för en CT-undersökning. Jag har väntat i många veckor på det här så det känns trist att behöva avboka. Jag har en knuta som man vill utesluta en lymfcancer. Så jag vill helst inte vänta. Men hur tusan gör man?!

Skruvar

Publicerad 2012-11-22 21:39:35 i

Döttra har fått morsans svall. Mitt blev mindre lockigt med tiden som tur är men hon är själv sjukt nöjd med sin frisyr. :)

Dellie shoppar

Publicerad 2012-11-22 21:17:26 i

Vi var på Granngården, Dellie och jag efter att jag hämtat ut min tenta i måndags, kampanj på hundfoder... Dellie valde ut lite godis och när jag skulle betala fick hon en. Och la sig mitt i dörröppningen. Knashund.

Neeej!

Publicerad 2012-11-22 20:57:59 i Allmänt,

För två veckor sen var jag äntligen klar med mina tänder, ett litet hål lagades, tänderna städades ordentligt och bettskena har provats ut. Men då ikväll lossnar en bit tand. Jag har börjat få issues med att gå till tandläkaren, kanske är det därför den där biten lossnade? Jag får väl ringa tandläkaren imorgon för dn tid men som tur är så gör det inte ont!

Feber

Publicerad 2012-11-22 20:42:00 i Allmänt,

 Familjens minsting, P, hämtades från förskolan i tisdags med feber. Efter två dygn så stiger den nu. I kombination med astma så blir det inte mycket sova men det känns ändå bättre än väntat. Maken kommer tillbaka från utbildningen imorgon. Halva tiden är redan gjord så tre veckor kvar bara...
 
Nåväl, idag har jag putsat fönster för det gick inte att beställa fönsterputsning från iPaden och jag har aldrig datorn ingång... Men nu är det gjort och i helgen är den julskyltning vilket innebär fritt fram för gardiner och ljusstakar. Tomtarna får dock vänta någon vecka till! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela